top of page

GROEPSTRAINING

LEEF

4D090B6E-7B18-4255-B23A-927F898CAD92_edited.jpg

De groepstraining LEEF is een training waarin je leert beter omgaan met de moeilijkheden van het leven waardoor je sneller geneigd zal zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn.

De training wordt gegeven vanuit de theorie van ACT: Acceptance and Commitment Therapy. 

ACT behoort tot de ‘Derde Generatie Cognitieve Gedragstherapieën’ en richt zich primair op coping (vaardigheden) in plaats van klachten. Het gaat uit van het idee dat je niet klachtenvrij hoeft te zijn om gelukkig te kunnen zijn. ACT is een erkende op bewijs gebaseerde behandeling voor mensen met uiteenlopende klachten. Daarnaast vergroot ACT het algemeen welzijn, je hoeft dus geen klachten te hebben om baat te hebben bij ACT.

 

Door deel te nemen aan de training krijg je toegang tot de app van ACT Guide. Deze app is een kennisplatform van Gijs Jansen. Je krijgt dan toegang tot een aantal oefeningen en informatie die ter voorbereiding aan de bijeenkomst en na een bijeenkomst voor je klaar staan.

De training wordt verzorgd door Jasmijn Verhoef en Audrey Hooft (zie ook actvoorjou.nl voor meer informatie).

De kracht van de groep is om te ervaren dat we allemaal worstelen met de pijnlijke dingen van het leven en dat het normaal is om klachten te hebben . Een groep kan inspirerend werken door de verhalen en ervaringen van anderen groepsgenoten en kun je nieuwe ideeën en perspectieve opdoen. Daarnaast kan de steun van een groep ook ondersteuning bieden bij je eigen moeilijkheden in het leven en je motiveren om te blijven oefenen.

Prijs

€450,- (inclusief E-health)

Wanneer er sprake is van een vergoede DSM 5 classificatie én je hebt een verwijsbrief van je huisarts, dan kan de groepstraining (groten)deels vergoed worden door de zorgverzekeraar. Hou hierbij wel rekening met je eigen risico.

Verschillende verzekeraars bieden de mogelijkheid dit in termijnen te betalen. 

Groep

6 bijeenkomsten

8 - 10 deelnemers en 2 trainers 

Tijd & Data

donderdag avond 19.45-21.45

Lente-groep: 16-23-30 mei en 6-13-20 juni.

Najaar-groep: 5-12-19-26 september en 3-10 oktober

Waar

Birkstraat 95-1, Soest of in 

Amersfoort (nog nader te bepalen)

AANMELDEN

stuur een mail naar leeftraining@outlook.com

bottom of page